“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

суботу, 26 лютого 2011 р.

26.02.2011р. Б. / Психологічні наслідки аборту - одна з тем засідання Папської Академії "Pro Vita"

нове_життя

У Ватикані 24-26 лютого на щорічне засідання вже в сімнадцяте зібралася Папська Академія "Pro Vita", створена Папою Іваном Павлом II ще 1994 року. Перший день наради був присвячений діяльності цієї установи, яка займається захистом життя. Роботу, виконану у минулому році, та плани на майбутнє представив іспанський єпископ Ігнасіо де Паула Карраско, призначений 30 червня 2010 року президентом цієї Академії. Завтра відбудуться також семінари для усіх, хто бажає послухати доповіді та набути практичних навичок.


На семінарах планують розглянути дві теми, які представлять міжнародні експерти. Перша тема стосується громадських і приватних банків пуповинної крові, стовбурові клітини якої використовують в медицині та не викликають таких моральних застережень, що й такого ж типу клітини, отримані з людських ембріонів. Будуть представлені медичні проблеми, пов'язані зі зберіганням пуповинної крові, та відповідні норми європейського законодавства, які стосуються цих банків.


Другий семінар буде присвячений постабортивному синдромові, тобто темі психічних і духовних травм, які після вбивства дитини в лоні матері отримують батьки та інші особи, що беруть у цьому участь. Крім теоретичних аспектів учасники зможуть набути практичного досвіду для допомоги таким людям, але не тільки психологічної, а й релігійної.


За матеріалами Radio Watykańskie


Джерела:


Радіо Ватикан




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: