“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

понеділок, 13 червня 2011 р.

13.06.2011р. Б. / П’ятидесятниця – завершення Пасхального таїнства

Папа

«Пасхальне таїнство – страсті, смерть та воскресіння Христа та Його вознесіння на небо – знаходить своє сповнення у могутньому сходженні Святого Духа на апостолів, зібраних разом з Марією, Матір’ю Господньою, та іншими учнями», – сказав Бенедикт XVI, промовляючи в неділю, 12 червня 2011 р., перед останнім у цьому році проказуванням молитви «Царице Неба», яка в пасхальному періоді заступає молитву «Ангел Господній».


Святіший Отець зазначив, що в подіях П’ятидесятниці Божий голос обожествляє людську мову апостолів, які стають здатними багатомовно проголошувати єдине Боже Слово. «Подих Святого Духа, – сказав Папа, – наповнює всесвіт, породжує віру, притягає до істини, створює передумови єдності між народами», оскільки походить від Бога та «має силу освячувати, руйнувати поділи, розсіювати замішання, спричинене гріхом. Він, – вів далі Бенедикт XVI, – безтілесний та нематеріальний, поширює божественні дари, підтримує живі істоти в їхньому діянню у згоді з добром, (…) надає значення молитві, дає силу євангелізаторській місії, запалює серця тих, які слухають добру новину, надихає християнське мистецтво та літургійні мелодії».


Папа також пригадав, що саме Святий Дух наповняє нас вірою в хвилині Хрищення, вчиняє нас здатними жити, як Божі діти, також Його силою відпускають гріхи у Святій Тайні Покаяння. «Пречистій Діві Марії, – сказав на завершення Бенедикт XVI, – храмові Святого Духа, ввіряймо Церкву, щоб вона завжди жила Ісусом Христом, Його словом та Його заповідями, і щоб завдяки постійному діянню Духа Утішителя звіщала всім, що “Ісус є Господь” (1 Кор 12,3)».


Джерела:


Радіо Ватикан


Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: