“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

пʼятницю, 27 травня 2011 р.

27.05.2011р. Б. / Московські попи геть розпоясалися на місці Десятинної церкви!

Десятинна церква

"Комітет з питань культури і духовності розцінює останні дії представників УПЦ (МП) щодо самовільного будівництва нової споруди на пам'ятці національного значення "Залишки фундаменту Десятинної церкви", до того ж в охоронній зоні Софії Київської, як такі, що порушують законодавство про охорону культурної спадщини та про свободу совісті та релігійні організації. Відповідно, відкрито звертається до Генеральної прокуратури України припинити порушення національного законодавства і належним чином відреагувати на нахабні дії вандалів, які компрометують Українську державу в очах світової спільноти...


"Події, що відбуваються сьогодні довкола залишків фундаменту Десятинної церкви здоровим глуздом важко пояснити. Адже фактично руйнується напрацьована роками концепція музеєфікації, яку не залежно від політичної приналежності роками підтримували всі уряди України", – йдеться у заяві комітету.


Спільними зусиллями впродовж років випрацьовувався чіткий механізм збереження національної пам'ятки – реставрація та створення музею Десятинної церкви. Чиновники з Міністерства культури України інформували про плани консервації та приведення у стан, придатний для екскурсійного відвідування, залишків автентичних фундаментів Десятинної церкви, створення стендової експозиції, присвяченої історії давнього Києва.


Комітет з питань культури і духовності неодноразово наголошував на тому, що пам'ятка археології "Залишки фундаменту Десятинної церкви" після того, коли археологічні роботи буде завершено і прийнято рішення про зведення Десятинної церкви, буде остаточно втрачена. Відновлений же об'єкт не вважатиметься пам'яткою культурної спадщини. Народні депутати одноголосно прийняли рішення підтримати позицію археологів про те, що слід музеєфікувати археологічну пам'ятку на основі знайдених археологічних та інших культурних цінностей.


Олег Медведєв


Джерела:


Українська правда




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: