“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

суботу, 28 травня 2011 р.

28.05.2011р. Б. / Куди піти вночі? До церкви!

всеночні

Понад 1700 церков Австрії, Чехії та Словаччини брали участь в цьогорічній «ночі відкритих церков». Від пообіднього часу 27 травня до пізньої ночі християнські церкви приготували понад 3300 духовних, музичних і культурних подій. Заплановано також важливі дискусії навколо серйозних проблем, які цікавлять вірних.


У Австрії в акції беруть участь 716 парохіяльних церков і святині всіх 14 церков, які зібрані в Екуменічній Раді Церков Австрії. У восьми єпархіях Чехії буде відчинено 920 церков, а в словацьких - 100.


Розпочати акцію було заплановано 10-хвилинним биттям дзвонів у всіх церквах-учасницях. Центральне богослужіння відбудеться в коптійській катедрі на території ООН у Відні.


Великою атракцією «ночі відкритих церков» є можливість відвідати місця, які є недоступними у звичайний час, як, наприклад, каплиця св.Віргілія у Відні.


Президент Республіки Австрія Хайнс Фішер важливим аспектом такої ночі вважає не лише можливість відвідати історичні церковні об’єкти, але також той факт, що кожен в цьому часі може знайти щось для себе: хвилину зосередження, духовні пережиття, можливість брати участь в цікавих йому дискусіях.


Митрополит Відня кардинал Крістоф Шенборн підкреслив, що «відкриті двері становлять перший крок в напрямку до інших, яким таким чином ми показуємо обличчя Церкви».


За матеріалами: wiara.pl


Джерела:


wiara.pl




Мандрівники Христа Царя





...«відкриті двері становлять перший крок в напрямку до інших, яким таким чином ми показуємо обличчя Церкви»...


Дуже шкода, що православні українці та тоже украінци не беруть участі в такій чудовій акції "відкритих дверей" і не лише церков, але й дверей серця. Не знаю чому, але гарні приклади Австрії, Чехії, Словаччини та Грузії українці чомусь не переймають, але з іншого боку, залюбки мавпують всілякі дурні приклади від Росії та іже з нею...


Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів: