“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

вівторок, 25 жовтня 2011 р.

25.10.2011р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (16-22 жовтня)

У Архикатедральному соборі св. Юра, в неділю, 16 жовтня, Преосвященніший владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію. В часі богослуження єпископ-помічник Львівський уділив дияконські свячення випускникові Львівської духовної семінарії Святого Духа Сергію Білоконю.

Також цього дня у Львові відкрили нову церкву на честь блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Чин освячення здійснив архиєпископ Львівський Ігор Возьняк, ЧНІ. Йому співслужили отці-редемптористи на чолі з протоігуменом о. Ігорем Колісником та інші священики.

17-22 жовтня 2011 року в Попово під Варшавою в Центральному навчальному осередку В’язничної Служби Польщі ("Centralny Ośrodek Szkoleniowy Służby Więziennej") відбулися щорічні реколекції в’язничних душпастирів Римо-Католицької Церкви. На запрошення прелата о. Павла Войтаса, головного тюремного капелана Польщі, в них взяли участь представники Української Греко-Католицької Церкви: о. Олексій Куйбіда (Коломийсько-Чернівецька єпархія), о. Михайло Бугай (Тернопільсько-Зборівська єпархія), о. Ігор Середа та о. Євген Гринчишин (Бучацька єпархія).

5-ий семестр лекцій філософсько-богословського спрямування для священиків відбувся 18-19 жовтня. Приблизно 215 священнослужителів слухали науки із Пасторального богослов'я о. Василя Шафрана. Доктор літургійних наук Ігор Василишин говорив на актуальні тем Літургійного богослов'я. Лекції на тему Святого Письма провів доктор біблійних наук о. Іван Січкарик.

20 жовтня, на 83 році життя відійшов у вічність парох храму Святого архистратига Михаїла, с. Жирівка, Сокільницького деканату, (Пустомитівський район) священик підпільної УГКЦ, колишній викладач догматики Львівської Духовної Семінарії, митрофорний протоієрей Богдан Білинський.

В цей день відбулося відкриття катехитичної школи ім. Блаженного Симеона Лукача у смт. Делятин. За благословенням Правлячого Архієрея кир Миколая Сімкайла, стараннями делятинських священиків, а особливо – делятинської молоді, було посвячено та урочисто відкрито Катехитичну школу імені Блаженного Священомученика Симеона Лукача.

21 жовтня у Львові під патронатом Високопресвященнішого Владики Ігоря (Возьняка), Львівського Архиєпископа УГКЦ, прозвучала ораторія Мирослава Волинського «Totus tuus» на тексти Івана Павла ІІ і вірші Анни Волинської.

Капелани Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ з благословення Владики Ігора (Возьняка) та за підтримки Львівської міської ради, 22 жовтня 2011 року провели Конференцію з питань систематичної праці у сиротинцях, школах-інтернатах та дитячих будинках міста Львова і області, завданням якої є розробити спільну стратегію ефективної роботи з дітьми в інтернатах і дитячих закладах.

23 жовтня,відбулася акція, організаторами якої виступили волонтери центру пенітенціарного душпастирства при Патріаршій Курії УГКЦ на чолі з отцем Костянтином Пантелеєм. Метою акції є зібрати взуття для вихованців прилуцької виправної колонії.


Найближчої неділі після першої та другої Літургії в усіх греко-католицьких храмах столиці волонтери прийматимуть взуття.

З 18 жовтня по 1 листопада Україну відвідує делегація Американської Єпископської делегації. В Україні гості ознайомляться із станом розвитку Католицьких Церков латинського та східного обряду, їх викликами і змаганнями.

Вперше українські емігранти Італії та Іспанії мали можливість зустрітись разом з нагоди спільної прощі до Люрду (Франція), що тривала з 22 по 23 жовтня цього року. Такий захід відбувся з благословення преосвященнішого владики Діонісія (Ляховича) та ініціативи українських душпастирів-капеланів в Італії та Іспанії.

Привітати українських студентів в Римі з новим начальним роком прибув Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Він очолив Літургію в храмі Святого Антонія, що знаходиться біля Папського східного інституту, де навчається найбільше число українських богословів. Більшість з них є випускниками греко-католицьких духовних семінарій в Україні. У цьому навчальному закладі українські студенти вивчають літургійне богослов’я, загальне церковне право та історію.

Також до вашої уваги:

Послання до вірних Львівської Архиєпархії з нагоди дня молитви за дітей-сиріт

Інтерв’ю з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком)

29-30 жовтня 2011р., в м. Стрию, у приміщенні храму Всіх святих українського народу (вул. Виговського, 8) відбудеться зустріч мігрантів, їхніх родин та всіх охочих. Відтак учасники візьмуть участь у нічній пішій прощі зі Стрия у Гніздичів (Жидачівський р-н, Львівська обл.), у програмі якої, серед іншого, вестимуть мову на тему: «Як навернути до Бога ближнього свого?».

Незабаром світ побачить нову книгу українського студента з Рима Тараса Дзюбанського під назвою Єдин Свят. Біблійні, богословські та історичні аспекти розуміння святості у християнському житті. Головна теза книги: «Святість потрібна бо вона Божа. Людський прогрес неможливий без святості та без намагання удосконалюватися».

Джерело: http://catholicnews.org.ua/tizhnevii-oglyad-zhittya-ugkts-16-22-zhovtnya#point

Немає коментарів: