“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

28.10.2011р. Б. / Телеканали просять забрати з ефіру розважальні проекти в день пам’яті Голодомору



Відомі громадські діячі, науковці та журналісти звернулися до телеканалів з вимогою зняти усі розважальні програми і фільми в день пам’яті жертв Голодомору 26 листопада.

У листі-зверненні відомі особи просять власників та керівництво телеканалів наповнити ефір програмами та фільмами про Голодомори в Україні або такими, які б відповідали жалобному настрою.

Організатори звернення з «Молодіжного націоналістичного конгресу» та Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні звертають увагу на законні підстави таких вимог.

Вони нагадують, що указ про встановлення в четверту суботу листопада дня пам'яті жертв Голодоморів був ухвалений з ініціативи громадських організацій, міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах релігій та Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Українське телебачення і радіо цілком ігнорує останні два роки цей день, вважають автори звернення.

«Так, минулого року в день жалоби українців розважали концерти «Любе», Дмитра Хворостовського та Ігоря Крутого, гумористичні програми та шоу «Танцюють всі», - йдеться у зверненні.

«Транслюючи музично-розважальні та комедійні телепередачі в День пам'яті жертв Голодоморів, телерадіокампанії зневажають національну честь і гідність кожного представника українського народу», - додають громадські активісти.

Під зверненням вже підписалися дисидент Левко Лук’яненко, письменники Василь Шкляр, Юрій Винничук, Сергій Пантюк, Брати Капранови, Анатолій Дністровий, Андрій Курков, Лариса Денисенко, Роман Коваль, Артем Полежака, Андрій Кокотюха, Олександр Ірванець, Антон Савченко, музиканти - Олександр Положинський (Тартак), Сергій Василюк («Тінь Сонця»), Сашко Лірник, Сергій Фоменко («Мандри»), Анатолій Сухий («Рутенія»), історики - Володимир Сергійчук (КНУ ім. Шевченка), Володимир В’ятрович (Центр дослідження визвольного руху), президент національного університету «НаУКМА» Сергій Квіт, журналісти Вахтанг Кіпіані, Єгор Соболєв, Микола Княжицький та інші.


За матеріалами: Українська правда

http://www.credo-ua.org/2011/10/53075

Немає коментарів: