“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

середу, 6 квітня 2011 р.

06.04.2011р. Б. / На пам’ятник Блаженному Омеляну Ковчу передбачено 200 тис. грн

Блаж.Омелян

Львівська обласна рада передбачила у бюджеті 2011 року 200 тис.грн. для благоустрою скверу у Перемишлянах, де планують встановити пам`ятник блаженному Омеляну Ковчу.


Таке рішення спочатку підтримали постійні комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації та з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності, а опісля затвердили на сесії Львівської обласної ради, повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської обласної ради.


Нагадаємо, що Львівська обласна рада рішенням від 03 березня 2009 року за №828 "Про вшанування пам'яті Блаженного священномученика Омеляна Ковча" проголосила 2009 рік - Роком Блаженного Української Греко-Католицької Церкви. Було проведено ряд заходів, зокрема відбулося урочисте відкриття обеліску отцю Омеляну Ковчу на місці його загибелі в Музеї "Концтабір Майданек" поблизу Любліна (Республіка Польща). Також в серпні 2010 року у сквері на вул. Галицькій у Перемишлянах за участю громадськості та керівників обласної та місцевої влади було освячено місце де планується спорудити пам'ятник отцю Омеляну Ковчу.


25 березня 2011 року у Львові в Пороховій вежі відбулася презентація проекту пам'ятника отцю Омеляну Ковчу. Відповідно до плану заходів встановлення пам`ятника заплановано на 20 серпня цього року.


Джерела:


ЗАХІД-нет




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: