“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

пʼятницю, 15 квітня 2011 р.

15.04.2011р. Б. / Завершився візит Глави УГКЦ до Аргентини

Патріарх

Візитом до Вищої духовної семінарії Святого Хосе в м. Ла Плата 13 квітня 2011 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, закінчив своє архипастирське перебування в єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. Супроводжували Предстоятеля УГКЦ у зустрічі зі семінарійною спільнотою о. Назарій Кащак, віце-канцлер, о. Карлос Балінья та о. Тарас Гавришко. З теплими словами привітання в семінарії зустрічали Блаженнішого Святослава Архиєпископ Ла Плати Гектор Агер, Єпископи-помічники Архиєпископства Ла Плати Антоніо Маріно і Ніколас Баісі, ректор семінарії о. Габріель Гораціо Дельгадо, отці-духівники та семінаристи.


Особливо зворушливими були слова семінаристів-греко-католиків: братів Марсела, Юрія та Ернана, - які привітали Главу УГКЦ із введенням його на престол і запевнили у власних молитвах. З цієї нагоди Блаженніший Святослав під час конференції наголосив на тому, що «в цій семінарії навчаються не тільки семінаристи з Ла Плати та інших провінцій Аргентини, а й троє питомців від єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, що є дуже гарною нагодою для взаємного збагачення цінностями Західної і Східної Церков».


«Для нас семінарія в Ла Платі є однією з найкращих в Аргентині, з якою ми хочемо підтримувати співпрацю. В майбутньому, коли з Божою допомогою кількість наших семінаристів становитиме близько десяти, ми хочемо, щоби в цій семінарії був присутній і наш священик для виховного, духовного та літургійного життя наших питомців», - зазначив Глава УГКЦ. Під час цієї зустрічі архиєрей рівно ж коротко розповів присутнім про сучасний стан, структуру та пріоритети діяльності УГКЦ на наступне десятиліття, один з яких – це євангелізація. Відтак всі охочі мали нагоду поставити Блаженнішому Святославові запитання, а завершилася зустріч спільною трапезою.


Додамо, що своє бажання навчатися від наступного навчального року в цій семінарії виявило ще двоє молодих людей від єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, що є гарним знаком відродження та розвитку єпархії для українців греко-католиків в Аргентині.




Патріарх


Джерела:


Департамент інформації УГКЦ




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: