“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

четвер, 14 квітня 2011 р.

14.04.2011р. Б. / Святість можлива для кожного, в будь-якому віці та в будь-який час, - Папа Бенедикт XVI

Папа

Своє повчання під час загальної аудієнції у середу, 13 квітня 2011 р., Папа Бенедикт XVI присвятив загальному покликанню до святості кожного християнина, підсумовуючи кількарічний цикл катехиз про святих і свідків віри.


Що ж таке святість? За словами Святішого Отця, святість не означає робити щось надзвичайне. Вона – це єдність з Христом та уподібденння до Нього, закорінені в благодаті Святої Тайни Хрищення та у Пасхальному таїнстві. Вона також не є результатом наших зусиль, адже це Бог освячує через діяння Святого Духа та через дар життя воскреслого Христа. Душею святості є милосердна любов, зрештою, вона є нічим іншим, як життям повнотою любові.


Папа пригадав, що зростання у святості пов’язане зі слуханням Божого слова, частим приступанням до Святих Тайн, а особливо – Пресвятої Євхаристії, молитвою та зреченнями, служінням ближнім та практикуванням чеснот.


Коротко підсумовуючи своє повчання, промовляючи по-французьки, Бенедикт XVI зазначив, що усі покликані до святості. «Святість можлива для кожного, в будь-якому віці та в будь-який час, адже кожен з нас отримав частку в Божому благоволінні, – сказав він. – Бог запрошує нас прийняти цей дар та жити ним» . Святіший Отець закликав піддаватися перемінюючій дії Божого Духа, намагаючись діяти згідно з Його волею. «Наслідуючи святих, також і ми стаємо частинкою мозаїки святості, яку Бог творить в історії», – сказав Папа.


Наприкінці загальної аудієнції у середу, 13 квітня 2011 р., Папа Бенедикт XVI звернувся із відеопосланням до учасників австралійської Третьої Національної Зустрічі Сімей, яка триває у місті Мельбурні. «Ця важлива подія, – сказав він, – є нагодою свідчити про зв’язки любові не лише всередині ваших родин, але й поглиблювати їх разом з більшою Божою родиною, якою є Церква, щоб, таким чином, ставати творцями нового людства, оновленої культури любові та єдності, життя та постійності, віддаючи славу Богові, Отцеві нашому, в усі віки. Запевняю вас усіх в моїх молитвах, особливо за дітей та хворих. Вручаючи вас опіці Пресвятої Родини з Назарету та просячи заступництва святої Марії МакКіллоп, охоче уділяю вам Апостольське благословення та бажаю радості й миру».


Джерела:


Радіо Ватикан




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: