“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

неділю, 22 травня 2011 р.

22.05.2011р. Б. / У МП зізнались, що домалювали прихожан патріарха Кирила у Харкові

підроблене фото

підроблене фото


Редактор "Фотолітопису православної церкви в Україні" Віолетта Магарит підтвердила, що свідомо відредагувала фото зустрічі харків'ян із патріархом Кирилом, удвічі збільшивши натовп на площі.


Про це вона сказала сайту "Релігія в Україні". "Я, і ніхто інший, в тверезому розумі і при пам'яті редагувала це фото", - сказала Магарит.


"Людей на площі на тому фото здавалося мало. Могло б зібратися і більше... Було б краще. Взагалі, я люблю красу. Намагаюся вдаліше кадрувати знімок, щоб не було "порубаних" голів, людей, коней", - додала редактор.


Вона запевнила, що не може відкрити жодних "цікавих подробиць", і додала, що "маніпуляції на шляху до естетики і досконалості іноді необхідні".


оригінал (справжнє) фото

оригінал


Як відомо, 7-8 травня голова Російської православної церкви патріарх Кирило відвідував Харків. Одним із заходів, проведених ним у ці дні, була літургія на центральній площі Свободи, яку й зафіксовано на фотографії.


Після того, як фальсифікацію було викрито, фото з сайту видалили, одначе воно розійшлося інтернетом.


ПЦвУ МП ще до проведення заходу анонсувала участь у спільній молитві ста тисяч вірних, а після нього правоохоронці оголосили, що на літургію прийшло сорок тисяч осіб.


Джерела:


ТСН




Мандрівники Христа Царя





Ну, ось і вилізло чергове "шило" зі зношеного мішка російської "Православної Церкви в Україні"...


І, оскільки, ми вже повідомляли про цей, щтучно створений блеф, то додамо лише декілька слів для автора означеного фотомонтажу. Молодець, що зізналася у скоєній фальсифікації, але погано, що твоє зізнання не носить внутрішнього каяття за злочин, а навпаки, ти ще й пишаєшся цим гріхом. Щиро співчуваємо тобі, бо ти обрала дорогу смерті, а не життя.


Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів: