“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

вівторок, 31 травня 2011 р.

31.05.11р. Б. / День святої Пасхи є для нас найбільшим і найважливішим Днем перемоги

День перемоги

Такий висновок робить Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у своєму Зверненні про збереження суспільного миру. Синод пояснює свій висновок тим, що «у день Пасхи зазнав поразки неприятель людського роду – диявол, а у Христі перемогли ми всі».


Найважливішим даром воскреслого Господа, за словами Синоду, є мир. «Цей мир Христовий є однією з фундаментальних цінностей і нашого українського суспільства, і за нього ми маємо повсякчасно дякувати Господеві», − читаємо у зверненні.


«І хоч в новітній історії українського народу не один раз були спроби порушити суспільний мир, розпалити конфлікти між різними конфесійними, етнічними та регіональними спільнотами, на щастя для нас, за роки нашої незалежності мир Божий між нами завжди перемагав людську злобу і ненависть», − зазначають владики УГКЦ.


Відкликаючись до подій у Львові 9 травня цього року, члени Синоду констатують, що «нещодавно ми стали свідками, як деякі сили намагалися внести у наше суспільство протистояння чи, навіть, спровокувати конфлікт, загрожуючи таким чином суспільному мирові й злагоді».


Автори звернення зі сумом зазначають, що «саме в ті дні, коли ми мали б об’єднатися у молитві за мільйони жертв Другої світової війни та у вдячній пам’яті про всіх тих, хто боровся за волю і незалежність нашої батьківщини, було вчинено спробу впровадити напругу і протистояння, які становлять реальну загрозу мирові і єдності народу та держави».


«Не можна провокувати людей, особливо недосвідчену молодь, на сутичку, особливо насильницьку, з дійсними чи уявними винуватцями кризи. Єдиний правильний шлях – усім зростати у свободі й відповідальності: владі вчитися бути слугами народу, а людям ставати свідомими і відповідальними громадянами, спираючись у своїх діях на Божий Закон, зокрема в часи виборів до всіх гілок влади», − закликають члени Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.


Джерело:


Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів: