“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

неділю, 13 лютого 2011 р.

13.02.2011р. Б. / Телерозвідці про Митрополита Андрея «5 канал» визначив кращий час в ефірі

5-канал

П’ятий канал переніс трансляцію 4-серійної телерозвідки про Митрополита Андрея (Шептицького) з середи на суботу. Як сповіщають анонсні ролики «5 каналу», третю серію проекту про Митрополита Андрея покажуть у суботу, 12 лютого, о 21.50. Документальний серіал про великого подвижника віри здійснюється у рамках авторської історичної програми Андрія Охримовича «Машина часу».


«Серіал сподобався, прийшло багато схвальних відгуків глядачів, мене навіть у крамниці перепинили і дякували за Шептицького. Керівництво каналу вирішило дати нам кращий ефір», – сказав у коментарі Департаментові інформації автор і ведучий проекту Андрій Охримович.


Нагадаємо, що телерозповідь про Митрополита Андрея побудована у хронологічному порядку. У першій серії глядачі могли довідатися про родину, юність та становлення майбутнього духовного лідера українців, друга серія розповідала про діяльність Митрополита у часи І Світової та Українсько-польської війни 1918 року, а також про створення стараннями Шептицьких Російської Греко-Католицької Церкви.


Цього тижня автори розкажуть про економічну діяльності Церкви у міжвоєнні часи, а фінальну четверту серію присвятять діяльності Митрополита Андрея у часи першого приходу радянської влади, німецької окупації та останнім дням життя Шептицького після повернення більшовиків.


Чільним експертом у телепроекті про Митрополита Андрея виступає Блаженніший Любомир. Він розповідає про великого очільника Церкви не лише як спадкоємець престолу, а й як науковець. Не усім відомо, що Блаженніший Любомир довгі роки вивчав духовні надбання Митрополита Андрея і саме їм була присвячена його праця на звання доктора богослов’я.


Програма «5 каналу» про Митрополита Андрея суттєво різниться від продуктів сьогоденного комерційного телебачення, де документалістика зазвичай підмінена побудованими на сенсаціях поверховими історіями про життя великих. Проект авторів «Машини часу» розрахований на вдумливого глядача. Майстерно підібрані унікальні архівні відеоматеріали та копітка робота з першоджерелами водночас поєднуються з сучасним динамічним викладом та напруженою драматургією у новій документальній телестрічці команди «5 каналу».


Джерела:


Департамент інформації УГКЦ




Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: