“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

суботу, 10 вересня 2011 р.

10.09.2011р. Б. / Священик повинен ризикувати всім заради Христа

«Албанія навчила мене, що священик повинен вміти ризикувати всім заради Христа» - сказав в інтерв’ю для порталу організації «Церква в потребі» підсекретар Папської Ради „Cor Unum”. Отець Сегундо Теядо Муноз провів в Албанії дев’ять років одразу після падіння комуністичного режиму.
«Прошу зауважити, що в Албанії ніколи не вдалось створити патріотичну Церкву, підпорядковану державі. Комуністи просто не знайшли єпископів, священиків чи звичайних вірних, які були би готові на співпрацю. Церква в Албанії вибрала радикальну дорогу мучеництва» – підкреслив отець. Він визнав, що готовність ризикувати всім, якої навчився Албанії,  тепер привіз до Ватикану : «Кожного дня, яко священик, мушу ризикувати моїм життям для Христа».

На думку отця підсекретаря благодійної церковної організації, Церква в Албанії знову встала на ноги завдяки підтримці, яку знаходив у Матері Терезі з Калькутти. Вірні повірили її життєвому кредо: «для Бога немає неможливих речей».   Можливість брати приклад з життя цієї великої албанки була надзвичайно важливою для всього народу того часу.
За матеріалами: Radio Watykanskie
Джерело:

Немає коментарів: