“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

суботу, 12 березня 2011 р.

12.03.2011р. Б. / Відбулася екуменічна молитва з нагоди 150-х роковин від дня смерті Тараса Шевченка

молитва

10 березня, біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові, відбулася екуменічна молитва з нагоди 150-их роковин від дня смерті цього видатного письменника, генія думки, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча.


У панахиді взяли участь голова ЛОР Олег Панькевич, міський голова Львова Андрій Садовий та радник голови ЛОДА Ігор Держко, а також представники усіх конфесій Львова.


Від Української Греко-Католицької Церкви участь у молитві взяли преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Миколай Фредина та семінаристи, які співом вшанували пам’ять кобзаря.


Серед присутніх на молитві був і лауреат Шевченківської премії письменник Роман Лубківський, який звертаючись до усіх присутніх наголосив на тому, що: «Ми сьогодні стоїмо перед ним з цією великою відповідальністю за те, що кожен має гідно і заслужено почуватися в сім’ї великій вольній новій». Згідно слів письменника, кожне слово розуміння тієї Шевченкової сім’ї, української родини, свободи, може бути підтверджене лише зусиллями, працею, жертовністю, самопосвятою, коли сприйматимемо їх, як заповіт і священний обов’язок.


Варто пригадати, що у Львові 9-10 березня проходять Шевченківські дні. Зокрема, масштабне літературне дійство “Тарасова ніч”, коли з 18:00 до 20:00, при світлі смолоскипів свої і Шевченкові вірші читають поети різних поколінь.


Також сьогодні, 10 березня о 19:00 в концертному залі ім.С.Людкевича Львівської обласної філармонії, відбудеться концерт присвячений 150-й річниці Великого Кобзаря. У концерті прозвучить вокальна музика Т.Г.Шевченка і симфонія-кантата «Кавказ» для мішаного хору та оркестру.


о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської архиєпархії


Джерела:


ФОТОРЕПОРТАЖ




Воїни Христа Царя





«Ми сьогодні стоїмо перед ним з цією великою відповідальністю за те, що кожен має гідно і заслужено почуватися в сім’ї великій вольній новій»


Так, дійсно, біда з нами українцями, оскільки ми є "родом впертим і бунтівливим" проти свого Творця та через це не спроможні слухати й чути своїх пророків даних нам Богом, щоби впоминали нас непокірних та нагадували нам про те, що й до нині ми не виконали Заповіту одного з найбільших пророків Тараса Шевченка і, як наслідок, - живемо на нашій - не своїй землі і, вороги наші панують над нами та нашим добром за своєю волею, а ми у великій нужді... (Неемія 9,36-37)


Колишній парафіяльний сторож р.Б. Леонід.

Немає коментарів: