“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

середу, 23 березня 2011 р.

23.03.2011р. Б. / У Житомирі вимагають не віддавати храм Московському патріархату

храм

У Житомирі біля будівлі облдержадміністрації пройшла акція з вимогою не допустити передачі Хресто-Воздвиженського храму православній церкві Московського патріархату в Україні.


Як передає кореспондент УНІАН, в ході акції парафіяни і священики Української православної церкви Київського патріархату та активісти обласної організації ВО "Свобода" вимагали від влади області "повернути Українській православній церкві в Житомирі Хресто-Воздвиженську церкву та не передавати її Українській православній церкві Московського патріархату". (Днями керівництво місцевої влади, виступаючи на обласному телебаченні, заявило, що має намір передати приміщення Хресто-Воздвиженської церкви, в якому зараз розташований Музей природи, УПЦ МП - УНІАН).


Акція пройшла під гаслами "Церква наша не в Москві», «Україна не Москва!» та іншими.


Керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП, архієпископ Житомирський і Овруцький ІЗЯСЛАВ провів під час акції молебень і передав звернення обласній владі з проханням повернути УПЦ КП зазначений храм.


"Саме наша церква після здобуття Україною незалежності проводила у Хресто-Воздвиженському храмі богослужіння, а за кілька років зареєструвалася в Україні російська церква, яка стала висловлювати претензії щодо цього храму", - сказав представникам ЗМІ отець ІЗЯСЛАВ.


За словами священика, "у 2002 році люди із Преображенського собору, що підпорядковується російській церкві, побили прихожан, які якраз молилися у Хресто-Воздвиженській церкві". "Ця кримінальна справа була відкрита, а потім терміново закрита. У міліції нам сказали більше не проводити там молебні, бо знов можуть бути бійки", - сказав владика ІЗЯСЛАВ.


Одночасно з пікетуванням відбулося засідання комісії при обласній раді, що вивчає історію будівництва і використання будівлі цього храму в Житомирі. На засіданні було прийняте рішення про те, що розташований зараз у Хресто-Воздвиженському храмі Музей природи тимчасово переїде у кінотеатр "Космос". Про передачу будівлі будь-яким релігійним конфесіям на засіданні наразі не йшлося.


Джерело:


Мандрівники Христа Царя





..."Ця кримінальна справа була відкрита, а потім терміново закрита. У міліції нам сказали більше не проводити там молебні, бо знов можуть бути бійки"...


А чи не дико, на Вашу думку, виглядає цей факт, що на 20-му році "так званої незалежності України" - нема кому захистити українців в Україні? Ба, більше! Бо той, хто має обов'язок захищати право українців, не тільки його, те право, нехтує, а ще й погрожує відмовляючи в елементарних потребах душі - молитві, мовляв: "Дивіться, якщо підете до храму молитися і там вас наб'ють, то ви самі собі винуваті, бо ж ми вас застерігали...". З вичайно, ці, з дозволу сказати "правоохоронці" (чи правдивіше лівоохоронці) - злодії в Законі, які не тільки замаскувалися під українських охоронців права, вдягнувши українські однострої, але й усунули навіть будь-яку можливість захистити цих християн, бо ж перед цим, за висмоктаними з пальця кримінальними статтями, пересадили по в'язницях тих, хто міг би це зробити - хлопців з ВО "Тризуб" ім. С. Бандери.


Отже й висновок: люди, хто вам винен, що ви настільки віддалилися від Господа нашого Ісуса Христа, що перебуваючи у темряві беззаконня, навіть незауважили того, в чиї руки ви передали владу охороняти ваші права. То ж покайтеся зі свого беззаконня, наверніться від темряви невідання до світла Істини і тоді, прозрівши, зможете не тільки добачити правдивих ваших охоронців, але й знайдете спокій душам вашим. І потім живучи в мирі з власною совістю та в сопричасті один з одним і з Христом, "ворог більше не пануватиме над вами, вашими тілами та вашим товаром за своєю волею..." (Неем.9,27-37)


Катехит парафії Преображення Господнього р. Б. Леонід.

Немає коментарів: