“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

неділю, 16 січня 2011 р.

16.01.2011р. Б. / ПОЛІТИЧНІ РЕПРЕСІЇ. Мати заарештованого «тризубівця» заявляє про переслідування її родини

РЕПРЕСІЇ

Тетяна Хмара, мати Романа Хмари, який тепер перебуває в Ленінському районному відділенні міста Запоріжжя, заявляє про переслідування з боку правопохоронних органів. Про це вона повідомила прес-службі ВО «Жіноча Січ».


«Обшуки проходять у всіх моїх рідних. Навіть по хатах у глухих селах, де вже давно ніхто не живе. Де немає господарів, там вибиваються двері. Шукають щось під різними приводами. Наприклад, шукають начебто вкрадений мобільний телефон, але вилучають чомусь комп'ютер», — заявляє Тетяна Хмара.


Вчора їй вдалося передати синові продукти. Але вона до сих пір не має до нього доступу, не знає, в якому стані він перебуває. «Йому продовжили термін затримання ще на 10 діб. Але мені не повідомили, на якій підставі», — каже Тетяна Тимофіївна.


Мати «тризубівця», яка тепер проживає в Харкові, перебуває у тяжкому психологічному стані. Вона просить юридичної та правової допомоги для сина й вимагає від так званих «правоохоронних органів» залишити у спокої її родину.


За останніми даними, Василь Лабайчук перебуває в ІТТ Запоріжжя (вул. Верхня,2), Роман Хмара — в Ленінському районному відділенні міліції м. Запоріжжія, Пилип Таран — в Ордженікідзевському районному відділенні міліції м. Запоріжжя.


«Тризубівців» постійно перевозять під приводом слідчих дій від одного райвідділу до іншого, від міліції до СБУ і навпаки.


Фактично, це є грубим порушенням всіх процесуальних норм. Такого ніколи ще не було, щоб так вимучувати хлопців в ізолюванні від усіх”, – повідомив представник ГО «Град» Андрій Денисенко, який допомагає хлопцям із «Тризубу» в Запоріжжі.


До Пилипа Тарана не допущений адвокат, міліціянти взяли для хлопців харчі, але досі не передали.


Дружина першого заступника Голови Центрального проводу Всеукраїнської Організації «Тризуб» імені Степана Бандери заявляє про катування та незаконне вилучення речей свого чоловіка правопохоронними органами.


Андрія Тарасенка відпустили 13 січня близько 22.00 з головного управління МВД Запорізької області.


«Коли я побачила свого чоловіка, у мене стався шок. Міліція забрала в нього весь його одяг, окрім білизни. Натомість його одягнули в чужий одяг, у якісь старі туфлі. Його речей досі не повернули, – повідомила Тетяна Тарасенко. – Андрій був замучений, за 5 діб його годували всього три рази. Він був застуджений, мав високу температуру. Виглядав жахливо. Його добу протримали в автомобілі, в якому етапували з Івано-Франківська до Запоріжжя».


Тетяна також розповіла, зі слів свого чоловіка, що, коли Андрій був заарештований, жодної інформації від рідних та адвоката за весь час йому не передали. Більше того, ментюки говорили, що його організація від нього «відхрестилася». Тиснули на те, що його всі забули, в тому числі й дружина.


«Мого чоловіка били. Хоча видимих побоїв немає. Але відомо, що міліція вміє бити так, щоб слідів не лишити», – заявила Т. Тарасенко.


Відділ моніторингу КЦ


Джерела:


КАВКАЗЦЕНТР

Немає коментарів: