“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

середу, 26 січня 2011 р.

26.01.2011р. Б. / Кардинал П’яченца: первинне значення в сучасній Церкві має місіонерська діяльність

П’яченца

Чи є ми учнями Ісуса з Назарету, Господа і Христа, якщо не відчуваємо необхідності проповідувати Євангеліє тим, кого зустрічаємо? Таким питанням задається кардинал Мауро П’яченца в своєму листі про місіонерську ідентичність пресвітерів Церкви до священиків. Цей лист є плодом останньої пленарної Асамблеї Конгрегації у справах духовенства, яка відбулася в березні 2009 року.


Отці цієї пленарної асамблеї визначили, що первинне значення в сучасній Церкві має місіонерська діяльність. Це завдання виникає з усвідомлення кожним священиком своєї приналежності до учнів Христа. "Місія, проте, не означає подій, які пов'язані з людськими здібностями, але здійснюється там, де живе, молиться, страждає і працює справжній учень Христа", - відзначив кардинал П’яченца.


"Відчуття буття учнем Христа сприяє відкритості до універсальної місіонерської діяльності, сприяє здоровій креативності, яка має на меті справжню зустріч кожної людини в Церкві з Христом Спасителем", - додав католицький єрарх.


За матеріалами www.catholic.uz


Джерело:


Мандрівники Христа Царя





"... первинне значення в сучасній Церкві має місіонерська діяльність ..."


Наразі, в нас зокрема, це значення доволі занедбане і його, замість нас, досить успішно виконують протесанти та єретики. Ще добре, якщо є парафія, яка, власне, живе парафіяльним (родинним) життям, а то, здебільше, лише прихід, тобто коли люди збираються в Неділю, один раз на тиждень, відстоять богослуження і... потім, кожен йде по своїх особистих справах так, ніби й не одержали цього завдання від Христа: "...ідіть і навчайте..."


Парафіяльний сторож р.Б. Леонід.

Немає коментарів: