“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

понеділок, 17 січня 2011 р.

17.01.2011р.Б. / Політичні репресії тривають (перегляд подій)

репресії

13 січня: Зникли незаконно затримані “тризубівці”, яких мали доставити з Івано-Франківська до Запоріжжя


Наразі невідоме місцеперебування Ростислава Винара, Андрія Тарасенка, Пилипа Тарана, Романа Хмари та Сергія Борисенка, яких вчора мали привезти до Запорізького відділення міліції щодо справи знищення пам’ятника Сталіну.


Дружини Тарасенка та Борисенка, які тепер перебувають у Запоріжжі, повідомляють, що їм не надають ніякої інформації щодо їхніх чоловіків – де вони і які статті їм інкримінують. Адвокати, які уклали з ними угоди про захист, не мають ніякої інформації щодо хлопців.


Народний депутат Андрій Парубій повідомив, що сьогодні, 13 січня, о 9-ій або 10-ій годині у Запоріжжі мав бути суд, на якому повинні були офіційно висунути звинувачення заарештованим “тризубівцям”. Оскільки вже вичерпаний час – 72 години – затримання хлопців до вияснення обставин.


Але жодної інформації про місце проведення та результати судового засідання наразі немає ні в кого – ні в рідних, ні в адвокатів, ні в громадських представників, які тепер перебувають у Запоріжжі.


Андрій Мінаєв, слідчий Жовтневого райвідділу м.Запоріжжя, який веде справу відрізання голови пам’ятнику Сталіну, відмовляється надати інформацію про стан здоров'я і місце перебування заарештованих хлопців. З родичами затриманих розмовляє виключно брутальною російською лайкою.


Джерелo:


БАНДЕРІВЕЦЬ




репресії

13 січня: Випустили Ростислава Винара. Решта незаконно затриманих - в тюрмі


Зранку в четвер Винара доправили до Дніпропетровського обласного управління МВС, де його звинуватили у вбивстві відомого на Дніпропетровщині бізнесмена Брагінського. Відпускаючи з Дніпропетровського СІЗО, Винару повідомили, що він лишається під підозрою.


У неділю, об 11.00 Ростислав Винар був затриманий міліцією на автовокзалі в Рогатині, звідки він мав їхати до своєї матері. “Мені заломили руки, вдягли чорну шапку на очі й відвезли до Івано-Франківського обласного відділення міліції”, – розповів “тризубівець”.


В Івано-Франківську Винару інкримінували підпал дверей кафе “Галич” у грудні 2009 року. Оскільки він ніколи там не був, то не знав, що тоді то був офіс Партії регіонів.


У вівторок Винар був переведений до ІТТ СБУ Івано-Франківської області.


У середу під конвоєм разом із Андрієм Тарасенком, Романом Хмарою, Сергієм Борисенком, Пилипом Тараном був доставлений до Львова, звідки чартерним рейсом хлопців відправили до Запоріжжя.


Андрій Тарасенко та Сергій Борисенко тепер знаходяться в Запорізькому обласному управлінні Служби безпеки.


Решта хлопців - Пилип Таран, Роман Хмара, Василь Лабайчук - перебувають у Запорізькому міському відділені міліції. Інформація про них поки що недоступна.


Свідки розповіли, що хлопців етапували з Івано-Франківська до Запоріжжя під потужною охороною: зі Львова перевезли літаком, чартерним рейсом, у супроводі взводу автоматників.


Джерелo:


БАНДЕРІВЕЦЬ




репресії

14 січня: , на вулиці Банковій в Києві, біля адміністрації Президента України, під гаслами "Бандитам - тюрми!", "Зека геть!", "Владу геть!", пройшла акція протесту проти політичних репресій, які чиняться зграєю Януковича-Азарова-Литвина проти "Тризубу", "Свободи", активістів підприємницького майдану, журналістів, інших представників опозиції.


Промовці зазначали, що дії представників режиму внутрішньої окупації не мають нічого спільного із законодавством. Правопохоронці під керівництвом Могильова здійснюють політичні репресії проти всіх, хто хоч якоюсь мірою протиставляється нинішньому антиукраїнському режимові.


Також було зазначено, що так звана "держава Україна" в її сьогоднішньому вигляді - смердючий труп УРСР. І владу в ній мають колишні комуністи і комсомольці. А також бандити. Тому ситуацію може змінити тільки Українська національна революція.


репресії

Микола Коханівський у своєму виступі також зазначив, що організатори акції просили його не закликати до штурму Адміністрації президента. Тому він того робити не буде. Поки що. Але неодмінно закличе в найближчому майбутньому. Коханівський висловив переконання, що нинішній режим не протримається і року.


На акції лунали заклики "Бандитам - тюрми!", "Зека геть!", "Владу геть!", "Слава Україні!", "Смерть ворогам!"


Джерелo:


БАНДЕРІВЕЦЬ




репресії

17 січня: У Запоріжжі «свободівця» сьомий день утримують в ізоляторі


Голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидор КІЗІН заявляє, що у Запоріжжі вже сьомий день утримують в ізоляторі "свободівця" Юрія ГУДИМЕНКА за звинуваченням в облитті фарбою пам`ятника Феліксу Дзержинському.


Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили у прес-службі Житомирської обласної організації ВО "Свобода".


За словами С.КІЗІНА, житомирський осередок “Свободи” "вимагає притягнути до відповідальності винних у політичних репресіях проти українських патріотів".


Він нагадав, що облиття фарбою пам`ятника Ф.Дзержинському на Майдані Свободи у Запоріжжі мало місце у травні минулого року". "Порушена 19 травня кримінальна справа була закрита через вісім днів за відсутністю у діях Ю.ГУДИМЕНКА складу злочину", - додав С.КІЗІН.


Однак, як зауважив керівник житомирської “Свободи”, 5 січня цього року прокурором Запорізької області було скасоване попереднє рішення та знову порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 296 КК України (групове хуліганство, вчинене з особливою зухвалістю)".


С.КІЗІН також повідомив, що після затримання Ю.ГУДИМЕНКА на три доби правоохоронці Запоріжжя звернулися до суду з поданням про застосування до "свободівця" запобіжного заходу- утримання під вартою на час розслідування справи.


"Жовтневий районний суд Запоріжжя продовжив термін затримання до 10 днів", - сказав С. КІЗІН.


При цьому він висловив стурбованість щодо стану здоров’я свого однопартійця і вважає безпідставними пред’явлені Ю.ГУДИМЕНКУ звинувачення.


С.КІЗІН повідомив, що ВО "Свобода" та правозахисники затриманого вже направили звернення до організації Міжнародна Амністія, Уповноваженого ВР з прав людини та посольств іноземних держав.


Як повідомляв УНІАН, у п’ятницю у Житомирі ВО " Свобода" пікетувала Житомирську ОДА на знак протесту проти політичних репресій в Україні.


Керівник Житомирської облорганізації ВО " Свобода" адвокат С.КІЗІН представляє інтереси затриманих після вибуху пам`ятника Сталіну у Запоріжжі, а також опозиційної журналістки Олени БІЛОЗЕРСЬКОЇ, яка зазнала переслідувань у зв`язку із своєю журналістською діяльністю.


Джерелo:


БАНДЕРІВЕЦЬ





"Бандитам - тюрми!"


Як пам'ятаєте, саме з таким гаслом йшов на вибори ЕКСпрезидент Віктор Ющенко і... Потім, чомусь, він, (який своїми "чистими" руками нічого не крав), почав домовлятися з тими бандитами, яких збирався посадити до тюрем (чи може домовлення було про те, щоб вони його потім замінили на президентському кріслі), тиснути їм руки та цілуватися... А хто ж потрапив до тюрем? Чи не націоналісти? Він почав садити на догоду Москві вчорашніх своїх соратників, які й привели його на хвилі народного гніву до перемоги!? Інша, соратниця та претиндент на президентське крісло - "Вона - Україна, вона працює!", яка аж нічим не краща за того, з ким промарнувала на дурну гризню увесь термін свого прем'єрства. Вона, бач, додумалась за спинами цих двох Вікторів, домовитись з Москвою про здачу України цілком і в роздріб (кримська зусріч з Безпутіним). Вона така правильна, за дурне марнославство та мамону готова з "Матері латану свитину здерти" теж свого часу змавпувала Вітін вчинок і прогнала від себе всіх націоналістів, вчорашніх своїх соратничків. (Мабуть вони, всі ці свинопаси, мають в себе за настільну книжку не Святе Письмо, а "Майн Камф" Адольфа Гітлера). І що ж, як казав інший ЕКС - "хитрий лис": МАЄМО те, що МАЄМО! Чи ж є, серед нашої бидлоеліти, хтось більш достойний, щоб посісти найвище владне крісло? Ні! НЕМА. Але нема тільки серед бидлоеліти, а якщо уважно придивитись, то все ж є в Україні нині ті, хто готовий жертвувати власні: свободу, здоров'я і життя на жертівник нації і, відповідно треба саме їх обирати на провідників народу, щоб Україна та українці, нарешті, посіли гідне місце в "...народів вільних, колі...".


Парафіяльний сторож р.Б. Леонід.

Немає коментарів: