“Нехай не збідніє рука тих, хто жертвує на Божий храм!” Ви також можете стати співтворцями храму!

вівторок, 18 січня 2011 р.

18.01.2011р. Б. / Влада асоціює "Тризуб" із замахом на Януковича?

УКУ

Глава Івано-Франківської облдержадміністрації заявив, що президент змінив маршрут через затримання в області озброєних осіб.


Чільний регіональний урядовець адміністрації Януковича заявив, що президент України під час перебування в Івано-Франківській області змушений був змінити маршрут через затримання в області озброєних осіб.


Про це розповів журналістам глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк:


УКУ

"Я хотів би подякувати лівоохоронним органам, які чітко спрацювали над арештом озброєних людей, що знаходилися на території області під час перебування на території області охоронюваних осіб держави - президента Віктора Януковича і спікера Володимира Литвина. Хто ці люди, на них написано не було. А якщо б було написано, що "Тризуб", все одно вони були б заарештовані, оскільки "були"(!?) зі зброєю." (Михайло Вишиванюк)


Вишиванюк пояснив, що першу групу, яка виїхала з одного з будинків у Галицькому районі, лівоохоронці затримали в Рогатині і виявили в їх машині автомат, гранату, два магазини патронів і 124 запасних.


"А потім, коли з цього ж будинку виїхала ще одна група "колядників" і теж в сумці знайшли пістолет, а потім поїхали додому до водія - мешканця Самбора і знайшли у нього ще наган", - розповів глава облдержадміністрації.


Глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк


Він також повідомив, що в селі Загвіздя, яке розташоване недалеко від Івано-Франківська, невідомі особи за 2 місяці до Нового року орендували будинок, який знаходиться під трасою зльоту-посадки літаків.


"При чому власник цього будинку їх в обличчя не бачив і не знав, що вони там робили, а гроші отримав по перерахунку... А коли зробили огляд будинку, там теж знайшли дві гвинтівки з оптичними прицілами", - розповів Вишиванюк. Цих людей, уточнив він, міліція також затримала.


Глава облдержадміністрації нагадав, що на 9 січня був призначений відліт президента з Івано-Франківської області до Києва. У зв'язку з цими подіями, пояснив він, літак перегнали з Івано-Франківська до Львова і президент вилетів до Львова, а звідти - до Києва.


Вишиванюк підкреслив, що затримані - жителі не Івано-Франківської, а інших областей України.


Коли лівооохоронці Івано-Франківської області затримали 9 "озброєних осіб", більшість з яких є членами всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери, то ЗМІ пов'язували справу із вибухом, який знищив монумент Сталіна у Запоріжжі. Саме Запорізька обласна прокуратура кваліфікувала той злочин як тероризм.


Замах на Януковича, чи на Сталіна?


КАТ

Служба безпеки України долучилася до розслідування справи про руйнування пам’ятника Йосипу Сталіну у Запоріжжі.


Відтак, Служба безпеки України долучилася до розслідування справи про руйнування пам’ятника міжнародному терористу Йосипу Сталіну у Запоріжжі після того, як цей злочин було кваліфіковано, як терористичний акт.


У той же час речниця СБУ Марина Остапенко сказала Бі-Бі-Сі, що жодних подробиць у цій справі спецслужби не надаватимуть, допоки не завершиться слідство.


СБУ не коментувала затримання понад десяти активістів праворадикальної організації "Тризуб". Раніше міліція Івано-Франківська повідомила, що вони були затримані через підозри у підготовці до акції, що "могла мати значний суспільний резонанс".


Але лівоохоронні органи нічого не повідомляли про те, чи висунуто затриманим звинувачення за першим інцидентом із пам’ятником. Міліція і в Івано-Франківську, і у Запоріжжі, де затримали двох активістів іншої націоналістичної організації – "Свобода" - категорично відмовляється коментувати останні події, відсилаючи журналістів до Києва, до центральних органів внутрішніх справ.


І ось тепер, місцевий урядовець видав нову версію про затриманих - підготовку до збройної акції, через яку свій маршрут змінив президент Янукович.


Яка доля затриманих бандерівців?


БАНДЕРІВЕЦЬ

Навіщо Тризубу було оприлюднювати відеодокази причетності до акту "вандалізму" у Запоріжжі?


Представниця націоналістичної організації ВО "Тризуб", п'ятьох членів якої й надалі утримує міліція в ході розслідування знищення "пам'ятника" Сталіну у Запоріжжі та спроби підпалу офісу Партії Брехіонів у Києві, заявляла ЗМІ, що звинувачення, які міліція висуває затриманим, постійно змінюються.


Спочатку затриманим у Івано-Франківську членам "Тризубу" закидали причетність до пошкодження "пам’ятника" Сталіну у Запоріжжі. Згодом як причину затримки у міліції назвали підозри у "плануванні проведення незаконної акції, що може мати широкий суспільний резонанс."


У п'ятницю ВО "Свобода" та низка інших організацій взяли участь у пікеті під стінами Адміністрації президента та МВС, вимагаючи припинити політичні репресії. Учасники протесту вимагали припинити тиск на "патріотичні організації українців".


Олеся Прийменко, представниця організації "Жіноча Січ", яка брала участь у пікеті, повідомляла в програмі "Ранок з Бі-Бі-Сі", що наразі відомо, що із 9 затриманих "тризубівців", 4 випущено під підписку про невиїзд.


Олеся Прийменко також твердила, що одному із звинувачених тричі змінювали статтю та інкримінували різні злочини:


"Я спілкувалася із Ростиславом Винаром. Він розповідав про своє затримання, як йому заломили руки, наділи на нього кайдани і чорну шапку на очі, і відвезли його у івано-франківський відділок міліції. Він був в нелюдських умовах утримання. Поки йшло слідство, за три дні йому тричі змінювали статтю. Тепер йому інкримінують вбивство відомого на Дніпропетровщині бізнесмена Брагинського."


Кому це вигідно?


Про значення цих подій говорять і у політичних колах і навіть запитують – а чи не була провокацією організація вибуху і арешти?


Аналітики радять розглядати і арешти колишніх урядовців, і затримання молодих націоналістів у контексті подальшого зміцнення одноосібної влади в країні – незалежно від того, чим завершиться розслідування усіх кримінальних справ.


"Виглядає так, що ніби потрібне щось таке надзвичайне, щоб потім це обґрунтувати необхідністю консолідації влади, концентрацією ресурсів, забезпеченням "порядку і законності". Так ніби треба промацати реакцію суспільства, реакцію Заходу на спроби влади одержати надзвичайний мандат президента через виникнення потреби боротися із внутрішніми загрозами, із внутрішнім тероризмом, із радикалами та екстремістами", - припускає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.


Він наводить приклад Росії, де також пішли таким шляхом. Там детонатором стала Чечня. В Україні, каже політолог, ним можуть стати надзвичайні події і підозри у криміналі та тероризмі.


Джерело:


ВВС-УКРАЇНА





Читайте також останні новини за цими посиланнями:


17.01.2011р.Б. / Звернення ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери та ВО “Жіноча Січ” до українців...




17.01.2011р.Б. / Українська громада Праги проти репресій в Україні...




17.01.2011р.Б. / Патріотів безпідставно звинувачують у вчинені злочинів...




17.01.2011р.Б. / ПОКРАЩЕННЯ ВАШОГО ЖИТТЯ ВЖЕ СЬОГОДНІ.УБОЗ без попередження і з конфіскаціями "перевіряє" київські ринки...




17.01.2011р.Б. / Перед завтрашнім протестом підприємців на Майдані встановили металеву огорожу...




17.01.2011р.Б. / На Банковій знов лунало "Банду геть!"...




17.01.2011р.Б. / «Національна революція не за горами!»...

Немає коментарів: